Fani potraw z ziemniaka i dyni mogli się poczuć w siódmym niebie. To było prawdziwe święto jesiennych smaków.
W sobotnie popołudnie, 11 października, nad Wkrą w Sochocinie, odbyło się po raz pierwszy Święto Pieczonego Ziemniaka i Dyni.
Było więc ognisko i pieczenie w nim ziemniaków, poczęstunek przygotowany przez koła gospodyń wiejskich, konkurs na najlepszą potrawę z ziemniakiem i dynią w roli głównej. A oprócz tych wszystkich pyszności można było poszukać skarbów z Sąchockim Towarzystwem Poszukiwaczy Historii.
Na sobotnie święto jesiennych smaków zaprosiło mieszkańców stowarzyszenie Razem dla Sochocina a także: koła gospodyń z Sochocina, Gutarzewa, Kondrajca, Siedlina; Sochociński Klub Seniora, Sąchockie Towarzystwo Poszukiwaczy Historii, OSP z Idzikowic i Kołozębia, miasto i gmina Sochocin oraz płońskie starostwo.
Komentarze obsługiwane przez CComment